תהליך ההכרות בין חברי הקבוצה הטיפולית הינו ממושך והדרגתי והוא דורש אמון רב ובטחון של חברי הקבוצה האחד בשני. ללא הנכונות להתחייב לטובת מימוש המטרות האישיות מחד והמטרות הקבוצתיות מאידך, יקשה על ביטחון כזה להיבנות. ולכן, המשתתפים/ות בקבוצה צריכים לדעת שהם משקיעים משאבים (אנרגיות, זמן וכסף) במסגרת שתתמוך בהם לאורך זמן ולא באופן חד פעמי בלבד.
נקודה נוספת היא העובדה שעצם הקמת קבוצות תמיכה טיפוליות תלוי במספר הנרשמים אליה. המשמעות היא שלא ניתן למעשה להקים קבוצות תמיכה טיפוליות ללא ההתחייבות המוקדמת של חבריה לגבי נכונותם לקחת חלק במסגרת זו לאורך זמן.
אין כאן שום בעיה היות והתהליך הקבוצתי המתרחש במסגרת קבוצות תמיכה טיפוליות, הינו הדרגתי ומאפשר לכל אחד להתחבר בסגנונו האישי, בקצב האישי וללא ציפיות. בחלקו הראשון של המפגש , מתקיימת שיחה "חופשית" על התחושות שליוו את המשתתפים במהלך השבוע, על אירוע שמעסיק במיוחד, על התרגשות מיוחדת. בדרך זו וגם באמצעות תרגילים פשוטים, מתחילים להתחבר ולהיפתח
אנו ממליצים להימנע מהתנסות בשיטת פסיכודרמה קלאסית לחולים פסיכיאטריים בהתקף פסיכוטי חריף. הם יכולים להתנסות בתהליכים קבוצתיים עדינים יותר. כל יתר האוכלוסיות, כולל נפגעי נפש בכל רמות התפקוד, יכולים לעבוד בשיטת פסיכודרמה.
לא נדרש שום ניסיון במשחק או בכל אמנות אחרת, בכדי להתנסות בשיטת פסיכודרמה במסגרת הפעילויות השונות המוצעות על-ידי מרכז מעיין.
פסיכודרמה חושפת אצל המשתתפים/ות את יכולת המשחק הספונטאנית למשחק שכבר קיימת בתוכם מאז היו ילדים באופן טבעי לחלוטין והם אינם נדרשים לעשות שום דבר בשביל זה.
מעוניינים להגיע להתפתחות אישית - מקצועית, בדרך של התנסות חווייתית.
מצויים בנקודות של הרגשת תקיעות וחוסר שביעות רצון מחייהם.
מתמודדים במצבי חיים מאתגרים כגון: גירושים, משבר גיל המעבר ועוד.
איננו סבורים ששיטת פסיכודרמה עדיפה על פני שיטות אחרות, אלא, חושבים שהיא ישירה יותר וחזקה מאוד. הכוונה היא לכך שהיא עוקפת את מנגנוני ההגנה שפיתחנו במהלך שנים רבות, בצורה זהירה ורגישה. עם זאת, באופן טבעי, ייתכן שזהו כלי שאינו מתאים ל-100% מהאנשים ובכל מקרה, ניתן לשלבו עם כלים טיפוליים אחרים ונוספים.